Fusió del punk-rock i d’optimisme per crear una cultura de protesta, això és la posada en escena del nou projecte de les Pussy Riot, basat en el llibre “Riot Days” l’autora del qual és Nadya Tolokonnikova, membre fundador d’aquest grup.

Pussy Riot actuaran el pròxim divendres 8 de febrer a les 20:00 en la Rambleta El grup de punk rús presenta un nou projecte, dirigit per una de les seues integrants, NadyaTolokonnikova. Fan música, sí, però el grup és més conegut des que van ser empressonades durant nou mesos el març de 2012, per haver improvisat un mes abans una «oració punk» amb el nom de «Mare de Déu, fes fora Putin» a la Catedral del Crist Salvador de Moscou.

La seua última protesta a gran escala la van fer durant la final de la Copa del Món de 2018 entre França i Croàcia, quan quatre de les seues integrants van irrompre al camp durant la segona part del joc. El grup va reclamar la responsabilitat de l’acció, confirmant que la seua protesta estava dirigida a protegir els abusos dels drets humans a Rússia.

A més de les seues actuacions de protesta, aquestes activistes russes han tingut   actuacions més convencionals, Alyokhina i Tolokonnikova van actuar el 2014 amb Madonna (que ha recolzat activament el col·lectiu) en un concert de consciència d’Amnistia Internacional a Brooklyn. Han participat en altres festivals de música, com al Glastonbury’s Park Stage l’any 2015 sobre un camió militar, van fer el primer concert oficial als Estats Units a desembre 2017 i ara estan de gira. Descriuen els espectacles com una «barreja d’art subversiu i música en directe «.

No tenen cap àlbum en un sentit tradicional. No obstant això, la majoria de les cançons de Pussy Riot estan disponibles de forma gratuïta per descarregar-les, sota el nom col·lectiu ‘Ubey seksista («Mata el sexista»). El col·lectiu també va publicar ‘In Riot We Trust’ – una cinta de cassette d’edició limitada que conté vuit cançons – el 2017, i va gravar l’itinerari ‘Straight Outta Vagina’ («Directe des de la Vagina») per Adult Swim l’any anterior.

És tracta en definitiva d’una oportunitat única per gaudir d’un concert diferent, carregat de missatge i de la mà de dones que donen guerra.

TEXTO: VWild

The Water Tapes

Ver todas las entradas

Meks Ads